The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Discussion and suggestions regarding the site and/or forum.

Moderator: Forum Moderator

User avatar
Sobuno
Developer
Posts: 2589
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:17 am
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Sobuno » Thu Mar 27, 2008 6:31 pm

Hmm, correct, I just reduced it by approx. 200 kilobytes by removing some stuff (Well, removing it from places it was not needed in)

User avatar
Sobuno
Developer
Posts: 2589
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:17 am
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Sobuno » Thu Mar 27, 2008 6:53 pm

Oh, and enabled gzip compression of the PHP pages which should help reduce the time required to view the pages (Although you'll still have to wait for PHP to generate it)

User avatar
Zimoon
Forum Moderator
Posts: 4817
Joined: Mon May 14, 2007 6:55 am
Location: Stockholm, SE
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Zimoon » Thu Mar 27, 2008 7:41 pm

Gorath, all planets: < 5 seconds
Bloodfin, all planets: < 5 seconds

If these figures are significant?

/Zimoon

User avatar
Sobuno
Developer
Posts: 2589
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:17 am
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Sobuno » Thu Mar 27, 2008 7:55 pm

Zimoon wrote:Gorath, all planets: < 5 seconds
Bloodfin, all planets: < 5 seconds

If these figures are significant?

/Zimoon
Well, I've added the compression which has shrunk the size of the page from 700ish Kilobytes to around 40ish Kilobytes which could have had an impact on the loading time.

The compression applies to all PHP pages

User avatar
Rommel
Intermediate Crafter
Posts: 177
Joined: Wed Jun 27, 2007 8:14 pm
Location: Atlanta, GA, USA

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Rommel » Fri Mar 28, 2008 12:05 am

Thats the stuff!!
IE and Firefox are now sub 5 seconds.
I had to go disable some extensions and put the domain on a few blacklist for some other extensions/scripts in Firefox to get the last 5 seconds out of it.

Thank you so much for cutting the load time by 5 fold.

User avatar
Sobuno
Developer
Posts: 2589
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:17 am
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Sobuno » Fri Mar 28, 2008 1:15 pm

I think much of the time remaining is the scripts creating the output. I've optimized them a few times, but I know it's slow at some places, just need to find where

User avatar
Slyvampy
Lead Developer
Posts: 323
Joined: Sat Mar 24, 2007 10:00 pm
Location: England, UK
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Slyvampy » Fri Mar 28, 2008 2:29 pm

I will add with the new style of the site, that wont be a problem, as the the new TAB system of Resource types should enable the output to be alot faster and then it will generate the page alot faster!
Slyvampy
Founder, SWGCraft.org
http://www.swgcraft.org

User avatar
Sobuno
Developer
Posts: 2589
Joined: Sun Mar 25, 2007 2:17 am
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Sobuno » Fri Mar 28, 2008 6:00 pm

Finally got around to installing database software on my computer so I can use the debugging/profiling software I have.

Already removed an unused part that took 169ms on every page load (On my computer, which probably mean it was alot less on real servers)

Oh, and if anyone ever feel like importing more than a million table rows into a database.... Remember to set the database or at least turn showing every warning off. Had my computer beeping for 5 minutes because it felt it needed to beep once for every table row :oops:

User avatar
Slyvampy
Lead Developer
Posts: 323
Joined: Sat Mar 24, 2007 10:00 pm
Location: England, UK
Contact:

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by Slyvampy » Sat Apr 12, 2008 11:16 pm

Sobuno wrote:Oh, and if anyone ever feel like importing more than a million table rows into a database.... Remember to set the database or at least turn showing every warning off. Had my computer beeping for 5 minutes because it felt it needed to beep once for every table row :oops:
LoL =]
Slyvampy
Founder, SWGCraft.org
http://www.swgcraft.org

fys
Novice Crafter
Posts: 2
Joined: Thu Sep 06, 2007 2:00 am

Re: The Site "Current Resource Page" Is Not Loading

Post by fys » Fri Aug 08, 2008 3:15 pm

Since weeks/months I have the same issues with current resource page not loading. Sometimes, I'm lucky after refreshing 50x the site to make it show. It has become truely a nuisance.
It seems to bug especially with heavy-populated servers, like Bloodfin, Bria, and Chimaera. Looks like the page can't handle the many users accessing the page, especially if they keep hammering like me for a result to show. :lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests